...két jó testvér...

„A liberális ideológia működési mechanizmusai hátborzongatóan hasonlatosak a kommunista pártállam rendszereihez.” Nagyszámú érdeklődő jelenlétében mutatták be a budapesti Lengyel Intézetben Szalai Attila újságíró, író, politológus, polonista Lengyel földön - emlékek, naplók 1976-1990 című naplóját. A szerzőnek tett föl kérdéseket a Présház.

110 éve született a nemzeti energetika atyja

Karácsony havában, 1908. december 22-én született Lévai András gépészmérnök, műegyetemi professzor, akadémikus, mérnökgenerációk tanítója és nevelője, a magyar villamosenergia-rendszer második világháború utáni újjászervezésének és fejlesztésének vezéralakja. Az Energiapolitika 2000 Társulat honlapján az olvasható, hogy Lévai professzor szellemi örökösének tartják magukat. Járosi Mártont, a társulat elnökét, Lévai tanítványt kérdeztük.

Okos városok

Magyarok a nagyvilágban – exportképes hazai fejlesztések az okos város területén címmel tartott előadást a Smart City Fórumon Monszpart Zsolt, a Magyar Innovációs Szövetség alelnöke. Neki tett föl kérdéseket a Présház.

Pörögnek a filmmilliárdok

„A marxistáknak épp ez a céljuk: bűntudatot kelteni a mai magyar nézőben a Monarchia bűneiért. Pedig az már eldőlt: nem a Monarchia, nem Magyarország és végképp nem Budapest felelős az első világháború kitöréséért” – írja elemzésében Deák-Sárosi László filmesztéta, költő. Neki tett föl kérdéseket a Présház Hírportál.

© 2019 PrésHáz

Please publish modules in offcanvas position.