Pörögnek a filmmilliárdok

„A marxistáknak épp ez a céljuk: bűntudatot kelteni a mai magyar nézőben a Monarchia bűneiért. Pedig az már eldőlt: nem a Monarchia, nem Magyarország és végképp nem Budapest felelős az első világháború kitöréséért” – írja elemzésében Deák-Sárosi László filmesztéta, költő. Neki tett föl kérdéseket a Présház Hírportál.

- Deák-Sárosi úr, Ön cikkében azt állítja, hogy egy „magyar- és keresztényellenes propagandának minősülő filmterv” megvalósítására a magyar etnikumú adófizetők pénzéből sok milliárd forintot költenek. De hát – konkrét nevek és intézménynevek említésének gondos elkerülésével, tehát elvben – kinek és miért lenne érdeke a magyar etnikum tagjaiban bűntudatot kelteni?

- Kiknek áll érdekében a magyarokban bűntudatot kelteni? Ezt egészen pontosan leírtam a cikkben: például a két francia társ-forgatókönyvírónak, akik – mármint a franciák – az első világháborúban az ellenség táborát erősítették, ahogy többnyire ma is, csak más eszközökkel. Most gazdaságilag és kulturálisan gyarmatosítanak. Érdekükben áll a hazai internacionalistáknak és globalistáknak, akik külföldi babérokra törnek, nem törődve azzal, hogy azt az országot és közösséget kellene képviselniük, amelyben élnek. Én nem kerültem el a felelősök megnevezését. Felelősek ezért az alkotók, illetve a film finanszírozását a magyar adófizetők pénzéből biztosító szakemberek. Őket kell számon kérni a hatályos Filmtörvény alapján.

- A „felirat az Osztrák–Magyar Monarchiát említi, amely ’uralkodik’ más népek felett. Tehát a Monarchia felelősségét állítja a világháború kitörése vonatkozásában, és ezt egy történelmileg nem hiteles történettel illusztrálja” – veti fel ön. De hát a kommunizmus miatt 140 millió – és nem 100 millió, ahogy Kommunizmus fekete könyve régen, s már akkor is tévesen állította – ember halt meg, a haláltáborokban bővelkedő Szovjetunióval azonban senki nem foglalkozik, ugyanakkor az Osztrák-Magyar Monarchiával, amely Lajthát, Bartókot, Kodályt és rengeteg más kiválóságot adott a világnak, ma is lejárató propagandában részesítik. Mi bújhat meg e disszonancia mögött?

- A nemzetközi gazdasági erőknek az áll érdekükben, hogy leverjék a nemzetállamok állampolgárainak egészséges öntudatát, és az embereket birkák gyanánt terelgessék. Ezek a gazdasági erők olyan filmeket és rendezőket támogatnak, aki segítenek nekik ezen célok elérésében. Az alkotók közül mindig akadnak olyanok, akik családi kulturális és egyéb hátterük alapján minden közösségi szerveződésben „fasiszta” veszélyt látnak, és jó pénzért általánosítják is félelmeiket az egész társadalomra. Hozzátenném: ok és alap nélkül.

- Fedezd föl saját kultúrád – hangzik az európai Balassi-folyamat jelmondata. Mint Ön rögzíti: „Nyilván nem arról írnak filmet, hogy a Ferenc Ferdinándra halálos lövéseket leadó Gavrilo Princip különítményét épp a franciák pénzelték és bujtották fel.” A magyar fiatalokat miképpen lehet a valós történelem fölfedezéséhez segíteni, hogy immúnisak legyenek a drágán előállított, tehát kiemelten manipulatív propagandafilmek romboló, butító hatásától?

- A filmes manipuláció trükkjeiről számos elemzésem jelent meg, csak ezek kevés emberhez jutottak el. Fontos lenne erősíteni az oktatást, ahol lehet adni védőoltást lehet adni a manipuláció ellen. Mindenre azonban nem lehet felkészíteni az embereket, mert akik az orrunknál fogva vezetnek minket, azok professzionálisak: két lépéssel a kritikusok és három lépéssel az egyszerű nézők előtt járnak. Elég feldolgozni a múlt magyarellenes propagandáit, tehát azért is tenni kellene, hogy a jövőben ne ilyen filmek készüljenek és főleg ne a magyarok pénzén.

© 2019 PrésHáz

Please publish modules in offcanvas position.